Sunday, June 23, 2013

Convocation Day Nov 2012



Cerita yang dah basi tapi tak pela.. heee
actually dah lama nak buat entry tapi ntahlaaaa

Alhamdulillah.. jum kita rewind balik pada 24 November 2012
masa ni ALHAMDULILLAH dah boleh berjalan balik

syukur tak terkata sebab tak terfikir plak akan dapat grad ontime wif members

pas tu tak terpikir plak akan dapat ambik scroll sendiri
hehehe.. suka2.. kenangan yang tak mungkin aku lupakan
banyak pihak yang berkorban tenaga, masa untuk aku sampai ke tahap ini
tenkiu u ollsss.. :)


" bff "

my love, my heart, my soul, my strenght, my bank ... hehe3..





NOW, i'm degree holder of Bachelor in accounting




Saturday, June 22, 2013

Besday Adik Amad


Assalamualaikum silent readers or ebebedy...

hampir 2 weeks menyepikan diri bukan bermakna aku sudah lupa untuk menaip entry2 terbaru untuk belog kesayangan ambe ni.. *skemanya ayat!

sekarang masa banyak dihabiskan untuk hobi baru iaitu baca novel .. nanti nak buat list la novel yang aku dah bace.. 

berbalik kepada tajuk entry di atas... 

17.06.2013

Heppy besday yg ke 7 Tahun.

buat kecik2 je sebab kesian sebab tengok adik aku buat muka 10sen sebab nak suruh orang sambut besday dia.. *menyampasss ok.. .. 

event buat kecik tapi tahap kemeriahan macam menjemput 1 kampung... kanak2 plak ada 3 orang je tapi macam ada 20 orang.. cuba2 bayangkanlah ye.. aishhh



kek yang di sponsor oleh kakak and abang die
*aku xde duit nak sponsor bagai. HAHAHA

Hepy Besday yang ke 7
Semoga Muhammad Aidil Zaquan menjadi anak yang soleh, budak yang pandai , dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki .. :)




Tuesday, June 11, 2013

Akak KIte dah kawen



Saja nak bagitahu.. kakak kita dah kawen!! 

dapat abang ipor sulung la kite.. HAHAHA

baru je buat majlis ijab dan qabul pada 6.6.2013 malam dalam pukul 10 camtu.

kenduri in shaa allah bulan 9 @ 10.. buat sekali dengan adik. *save budget!

nanti ambe cerita lagi deh!! jom layan gambar 2,3 keping. heee


* sebelum bertukar status puan

* comel x kak ton! HAHAHA

* aku snap! muka nak nangis

* my kakak n abang ipor
btw " selamat pengantin baru "

* family pix even 2 orang lagi tak cukup!

* ok gwiyomi skali. tgk ayah aku..gaya apekah??? 

HAHAHA..





# ok.lepas ni tersangat la bz sebab continue buat preparation kenduri kendara plak.
dengan renovate rumah tak siap lagi. *fenin mak nak!
pengantin tak kisah mana
aku plak yang excited
sebab nak meletuppsss u ollsss




Monday, June 10, 2013

Dapat Hadiah novel SSID


#terharu #speechless #naknangis #suka #happy #blur #malu

1stly nak say thank you bery2 much macam biskut jenama munchy tuu to si cantik manis yang brutal lagi handsome sebab bagi hadiah ni kat saya. 

tak terfikir sebenarnya akan dapat hadiah novel selama ni. HAHAHA *gila jakun kan.

actually nak pinjam je... tetibe dapat hadiah.. almaklumla drama ni kab tengah top sekarang kat tv3 dan drama dia bagi aku kelakar bagi setakat ni sebab setiap episod pasti ada yang mencuit hati. * ada 4 episod lagi. yeay!

*yang pasti aku sangat adorable Izzue Islam sebelum dia kahwin ok! sekarang bila dia dah kawen ni biasa2 je la. sebab dah ada awin nurin kan. nampak tak ayat pasrah di situ.. keh keh keh

* bila time hari dia kawen tu.. penuh kat home fb aku sume duk buat status frust nunggeng tak termasuk aku ok! aku cool je sebab aku kata ok kita senyum tak perlu kata apa2.. HAHAHA. even dalam hati menangis tak berlagu. ok stop berbicara si Izzue Islam yang hensem ni.








Lastly nak say tq sekali lagi to Naruza's maniche..
yang pasti anda sangat manis dan brutal
nampak je brutal2 tapi dalam hati ada sekebun cinta nan berbunga
yeeehaaaa...

list yang no 2 tu agak sentap sedikit! haha 
doa2 kanlah...
dapat pemain bola sepak xpe doh..gulp! gulp!
muahahahaha


malu2 tapi mahu!




Friday, May 17, 2013

OST Teduhan Kasih




x baca pon lagi novel ni
xpela
tengok drama sudah



 " melting "

Tetibe aku terminat la plak ost teduhan kasih ni
drama adaptasi novel k..
slot akasia kul 7-8 malam
sekarang baru 2 episod.. tak silap ada 28 episod kot
minat sama papa Ehsan - Adi putra (dia ni dah polow twitter aku..ko hadooo???)
hahaha.. nampak tak kebanggaan di situ
uissshh x adala.. sebenarnya ada cerita di sebalik dia polow aku.. heee

Lagu ni dengar sekali jew..
rasa kebest'an di situ
tak percaya..sila klik video di bawah
akhirnya dapat jugak letak video (gigih aku google)
ni sebab aku dah lama tak letak video la ni
jadi blurrr...

jom layan u ollsss ...



Lirik Hanya Aku – Hyper Act

Bersama janji kau sentuh rasa percaya
Hangat dinginmu mengundang rindu kecewa 
Hanya aku dihuni sepi rasa kasihmu 

[*] Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada 
Mungkin seketika 
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu 
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu 
Hanya aku 



Apakah mungkin berulang janji setia 
Apa kan kekal ataupun menyambut duka 
Dan dirimu di janji Sang Sempurna 
Dan kecewa kini dipulih rasa kasihmu 


Repeat [*]

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari 
Rembulan masih ada 
Mungkin seketika 
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu 
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu 
Hanya aku 


Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi 
Rindu janji bicara 
Kekal selamanya 
Walau sekadar mimpi 
Tak pernah ku peduli 
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu 
Hanya aku 




(OST Drama Teduhan Kasih)







- Sherry ibrahim - Iffa
- Adi putra - Ehsan
- Shah Iskandar - Ryzal
- Nabila Huda - Ayu




::: geram aku tengok ryzal dan ayu.. phuiiii :::


weh korang kalo nak baca sinopsis boleh baca kat sini ye.. aku selalu je lepak2 baca review novel kat sini...
ok chaowww... 

Saturday, May 11, 2013

Kawan yang sengal


Semalam aku ada mesej budak kelas aku time u dulu, modo!
hahaha.. lawak . bengong pon ada.

sebenarnya xde motip pon aku mesej dia
aku mesej dia mula2 cam ni.. style nak manja2 gitu.. eeee geliiii.
wei yang kenal aku dengan modo ni
jangan salah tafsir plak
sebab aku dengan dia kawan je.. 

aku : Doo.. (panggilan manja aku untuk dia) xdela. tipu je.hahaha..dia baca blog aku mati la.

Modo : gane beb?

aku : x dok gapo beb

Modo : pe cer beb sekarang. chat x?

aku : gini la aku. chat je. just boring giler duk umah.

Modo : joget r beb. baru x bosan. hahaha. ari tu p ngundi x? pangkah pe.?

aku : lu nak suh aku gangnam ke?ke buat gwiyomi. hahaha. aku takot ada orang pengsan je. aku p la ngundi. aku undi bebas beb .penat gua beratur k. nasib gua mintak dgn spr. dpt turn awal. Hahaha

Modo : Lu buat gaye kungfu mabuk r.. lu bebas mst pgkh tok mun kan.haha

aku : hahaha.. mengong lu beb. drpd gua pangkah bebas baik gua bt undi rosak.. hahaha

#aku tak tahu bila aku start ckp beb, lu, gua dgn dia
nampak ganas kan.. hahaha...

sebenarnya ada lagi aku sembang dgn dia. tp malas nak taip. 
aku bkn rajin sangat nak taip2 ni tapi sebenarnya main pointnya di sini nak habaq mai
yang dia ni kepala giler2.. bongoxs2.. kalo duk skali mesti duk gelak2 je
teringat plak moment time 1 group dulu. huhu..

tapi serius aku habaq yang best doe kawan dgn dia 
dia la kawan lelaki yang aku rasa boleh cakap bongok2, bodoh2 dgn dia
x yah nak cover awak saya, awak saya...
even dia ni dulu pernah couple dgn kawan aku sendiri
tapi aku xde hal la nak prend2 ni.. 
sebab itu hal ko dgn dia..

otak lu memang gile aku habaq. buduh!!! hahaha
lu selalu je buat aku gelak beb!!!
hahahahahahahahahaha~ 
lu memang otai..
hope friendship 4 ever !!!



::: ni gambar konvo hari tu :::
::: 1st picture aku letak dalam blog :::
::: masa ni rasa macam baby sebab baru boleh berjalan:::
yeehaaa
pipi plak macam pau disebabkan ubat steroid Predniselone
nanti aku buat en3 kenapa aku kena ambik ubat ni
sekarang ni lagi la
badan n muka macam dipam2
sadis..sadis...
macam doremon pon ade!




Friday, May 10, 2013

Miss u olls


miss u olls...

rindunya la saya kat kawan2
rindu aku yang sangat sukar di tafsir
dengan kata2
sangat2 rindu
serius beb

kadang hati ini merintih dan menangis
rindunya saya
rindu saat2 bersama dengan teman2

namun hampir setahun terhalang
semuanya hanya terpendam di dalam hati

kadang2 bila tengok gambar2 mereka2
terasa kaki ini rasa nak join sekali je
tapi ianya hanya terasa
tapi hakikatnya
hanya aku yang rasa

teman2
andai dapat aku ungkapkan
bahawa aku sangat sayang dan rindu
akan aku ukirkan di setiap sudut
tapi biarlah perasaan rindu ini
terus subur di dalam hati

sesungguhnya
bila korang kat depan mata
tak terasa kehilangannya
tapi bila dah jadi macam ni
hanya tuhan saja yang tahu beb

aku tahu sekarang mesti korang tengah sibuk kan
ada yang sudah bekerjaya
ada yang pergi sambung belajar
dan ada yang sudah berkeluarga
yang pasti ada sekelumit rasa jealous tu
tengok korang2 semua dan ada juga terlintas di fikiran
bila pula time aku ye
namun aku percaya perancangan ALLAH itu 
adalah yang terbaik bagi aku
hanya redha dan pasrah di atas ketentuannya

hanya doa yang mampu aku titipkan
buat teman2 semua
semoga korang bahagia dan berjaya selalu







rindu nak berjimba2
melawak2
menangis bersama2
gosip sama2
gaduh sama2
hari ni masam muka
esok dah berbaik
huhu
tapi itu semua dah jadi kenangan
kenangan yang tersemat di dalam hati

NOTE: Esok dah 1 rejab... tinggal 2 bulan lagi nak ramadhan. 

Friday, May 3, 2013

Sweet 24


Sweet 24 - 2 Mei 

Alhamdulillah semalam genap sudah umur aku 24
alhamdulillah juga kerana hari ini aku masih lagi bernafas
masih lagi mampu menikmati hari2 
yang semakin hari semakin cepat berlalu

terima kasih kepada teman2 sume yang wish besday
terima kasih juga atas doa kalian

harapan a.k.a ucapan untuk diri sendiri : 
semoga dengan meningkatnya umur aku ini
harap pemikiran aku pun seiring dengan usia
hahaha
semoga 
- cepat sihat seperti dulu2
- cepat dapat jodoh
- menjadi manusia yang lebih baik dan lebih beriman
- menjadi anak yang lebih baik
- menjadi seorang yang kaya dan berjaya dunia&akhirat
- lastly, semoga apa yang aku impikan selama ni jadi kenyataan

amin.. :)



Thursday, April 18, 2013

#RINDU - AGNES MONICA


Sesungguhnya aku sangat jiwang hari ni
Walaupun aku ganas
Tapi hati aku lembut ok
bak kain sutera di kedai Desa Murni
Pantang tersentuh
mengalir air mata ni macam hujan

persoalannya sekarang

ganas ke aku???? hikhik

nak nanges sebab dah tak tahu nak letak video dari youtube cam mana... yang nak jadi cam seketul kat bawah tu.. help meeee.. saya buta IT!!!!

waaaaa... jum nanges sesame!!!



RINDU by AGNES MONICA

Selama aku mencari 
Selama aku menanti
Bayang-bayangmu dibatas senja 
Matahari membakar rinduku 
Ku melayang terbang tinggi 

'tuk slalu mega-mega 
menembus dinding waktu 
Ku terbaring dan pejamkan mata 
Dalam hati kupangil namamu 
Semoga saja kau dengar dan merasakan

Getaran dihatiku 
Yang lama haus akan belaianmu 
Seperti saat dulu 
Saat pertama kau dekap dan kau kecup bibir ini 
Dan kau bisaikan kata-kata ku cinta padamu 

Peluhku berjatuhan 
Menikmati sentuhan 
Perasaan yang teramat dalam 
Telah kau bawa segala yang kupunya 
Segala yang kupunya ouoooo 

Getaran dihatiku 
Yang lama haus akan belaianmu 
Seperti saat dulu 
Saat pertama kau dekap dan kau kecup bibir ini 
Dan kau bisikan kata-kata aku cinta padamu ooho kepadamu hohoh 


korang nak sangat tengok video. click jela sini.

Wednesday, April 17, 2013

Hampa.. :(


Salam silent reader...

Hampa nak tau kenapa???

ada entry lepas aku cerita yang novel andai itu takdirnya akan didramakan

rupa-rupanya buah cempedak jadi nangka

perkara yang unexpected berlaku

tajuk sama tapi bukan di adaptasikan dari novel pun

ni pun tahu lepas Nelydia Senrose tu tweet.. kalo tak?? hampehhhh

waaaa nak nangessss!!!!

semalam telemovie tu ada.. tapi tengok jugak sebab ada fizow omar

kih kih.. tu je nak cerita sebenarnya... HAHAHA

Wednesday, April 3, 2013

1st Time Mengundi


Hari ni tanggal 3 April 2013 , maka terbubarlah parlimen yg diumumkan oleh Datuk Seri Najib kira-kira pukul 11.30 pagi tadi untuk diberi peluang bagi PRU 13..

Maka dengan gigih sekali aku ingin mengecheck diriku ini dimana tempat aku mengundi.. even dah tahu tapi saja2 nak tau. x de salahnya kan. 

Almaklum la ni 1st time aku nak p mengundi dan nak p pangkah2 ni.. 






Kalo korang rasa nak cek juga jum click SINI 

jum pergi mengundi.. tarikhnya tak tahu lagi..

#undiiturahsia

#akuxsukapolitikbagai

#dahtangungjawabkita

#sopergijelamengundi


Friday, March 22, 2013

SleeQ & Aaron Aziz - Salam Semua



Semangat aku yang membara
Sekuat semangat bercinta
Ku rela tinggalkan segala nya
Assalamualaikum semua

Bukan ku lupa
Ku tak akan lupa
Semuanya ku bawa ke situ
Soalnya di mana
Ke situ berada
Soalnya siapa berani ikut aku

Mereka kata ku lupa daratan
Dan ku hanya ingin mengejar nama
Mereka lupa ku mencari makan
Sampai bila aku nak tahan lapar

Kan ku janjimu untuk setia
Sekurangnya tiga tahun
Ku setia kalau kau bersabar
Kan dengan setiap naik ada turun

Mama ada papa ada
Tolong jaga kan mereka
Sayang fahamkan aku sibuk dengan bekerja
Dengan izin Tuhan perjalanan kita lancar
Nascar aku balik kampung macam askar

Semangat aku yang membara
Sekuat semangat bercinta
Ku rela tinggalkan segalanya
Assalamualaikum semua

Kan ku tinggalkan semuanya
Keluarga yang ku sayangi
Doa dari ibu ayah
Sokongan saudara
Memberi kekuatan padaku
Sepanjang perjalanan ini

Kadangkala di dalam kerjaya memerlukan pengorbanan
Dan pengorbanan itu penting di dalam kerjaya
Inilah cerita Aaron Aziz

Memang bukannya hatiku yang rela
Memang bukannya hatiku yang setuju
Untuk berjauhan dari keluarga
Untuk berpisah dengan buah hatiku

Ada yang kata diriku tak mampu
Bakat di wajah belum tahu laku
Janganlah coba diri sendiri yang malu
Ke mana pergi semangat orang melayu

Ku diberikan kekuatan
Danish Anaqi yang pertama
Keduanya insan yang terindah
Ku namakan dia Dwi Ariana
Cahaya mata yang melengkapkan keluarga Dahlia Arissa
Itulah hasil cinta diriku dengan Diyana

Semangat aku yang membara
Sekuat semangat bercinta
Ku rela tinggalkan segala nya
Assalamualaikum semua

Wednesday, March 20, 2013

Orang Tengah..

Assalamualaikum & Hello readers...

Hari ni nak tulis pasal orang tengah. Seyessssly aku penat jadi orang tengah. Sangat penat. Biarlah aku sahaja yang tahu apa maksud orang tengah itu.

Kadang2 aku nak marah, angin 1 badan.. asal x boleh tanya terus. asal tunggu orang tu xde . pas tu tanya aku. heyyy ko sebagai lelaki perlu la responsibility sikit. x kan selamanya nak macam ni. seyes aku sangat penat !!! x kan la benda yang remeh temeh pon nak guna orang tengah jugak.

plezzz la wei.. sampai bila.. penat3..

Kadang aku ni tukang cover ape yang korang dan korang buat. korang ingat aku suka ke.. ??? berubahla weiiiiii... 

menciiiiii.. menciii...menciiii..

waaaa.. nak nangesss.. sobss..sobss..sobss.... :(

yang pasti aku dh penat jadi orang tengah dan dah x nak jadi orang tengah.. pe nak jadi. jadila..

Tuesday, March 19, 2013

Psikologist yang kata...

Assalamualaikum & Hello...


Psikologist mengatakan:

1. Apabila seseorang itu terlalu ketawa terbahak-bahak biarpun hanya perkara kecil yang langsung tidak   lucu dan kelihatan bodoh, dia sebenarnya seorang yg mempunyai jiwa yg sangat sunyi.

2. Sekiranya seseorang itu banyak tidur, dia org yang kuat bersedih.

3. Apabila dia kurang bercakap tetapi pantas dalam berbicara,  bermakna dia menyimpan seribu rahsia.

4. Sekiranya dia sukar untuk mengeluarkan airmata, dia seorang yg lemah.

5. Kalau senang menangis meskipun benda yg kecil sahaja, dia seorang yg berhati lembut.

6. Dan sekiranya dia cepat marah biarpun perkara sekecil kuman, itu bermakna dia perlukan kasih sayang. Berusahalah untuk memahami orang lain, selepas kita memahami diri kita sendiri.
Bukan 100% betul, tetapi ada sedikit kebenarannya disitu….”




Sekian . Terima kasih. Itu saja dari psikologist. Yang pasti aku bukan psikologist dan aku hanyalah seorang yang suka psiko orang.. wakakaka!!!



note ::::

wehhhh nak habaq mai aku suka lor baca blog Namee Roslan . Best kot blog dia.. sekarang dia dah kahwin. Suami dia nama Isham seorang pilot. Baca blog dia ni kan dapat rasa dia ni seorang yang humble sangat. Kalo korang tak percaya. P la bace wehhh.. dia suka tulis mihmih. Heeee... 


Wednesday, March 13, 2013

#PRAYFORSABAH


Hari ni macam2 perasaan ada.

Pagi tadi sedih kot tengok TV3 . Ada live tentang kepulangan jenazah wira kita yang terkorban time bertempur kat Lahad Datu.

Ntah. Rasa sayu je hati.

Macam2 isu sekarang yang timbul kat negara kita . Dengan nak PRU 13 la, isu Lahad Datu la. Isu Lahad Datu paling menyedihkan. X sangka dalam Malaysia boleh ada peperangan macam ni. Takziah untuk keluarga yang kehilangan ahli keluarga mereka. Sesungguhnya mereka wira negara!!! pasti akan dikenang oleh seluruh rakyat Malaysia. Al-Fatihah.

Untuk isu PRU 13 ni plak.. memang menjengkelkan bagi aku. si polan A kata si polan B. si polan B kata si polan A. sama2 fitnah menfitnah. sama2 kata mengata. keji mengeji. macam2. orang biasa macam aku ni yang x berapa suka sangat dengan politik ni mesti rasa rimas.. arghhhh.. kadang2 baik x perlu tahu tentang politik. Yang pasti aku x suka.. In shaa allah tahun ni 1st time aku kena mengundi. dah cukup umur katakan. yeeehaaa.. pening nak pangkah sapa. ok pening!




HAHAHA.. terasa lawak la pulak aku cakap sal politik ni
tapi xpela
sebagai coretan tuk hari ni
tetibe rasa nak bt entry sbb tgk tangan yang bersatu padu tu sangat chumiiillll..


#PRAYFORSABAH

Tuesday, March 12, 2013

Bahaya Panadol


Assalamualaikum ...

Just nak share dengan korang ape yang aku baca kat fb..
Hope dapat bg manfaat untuk kita bersama
Sharing is Caring
Caring is Loving
Loving is Feeling
Feeling is Merapuling....
HAHAHAHA.. ok jangan gelak. stop!!

Percaya atau tidak aku x pernah makan pon panadol dalam hidup aku selama 23 tahun 10 bulan 10 hari ni.
Mungkin sebab x terasa nak makan ataupun x perlu makan atau tak perlu di makan. X pun sebab badan aku ni dah dipenuhi dengan ubat-ubatan yang di ambil dari hospital ataupon ataupon ataupon..... x tahuuuuuu..

Nasihat aku korang jaga k kesihatan. Jangan jadi macam aku bila dah sakit baru la nak terhegeh2 cari ubat segala. Susah beb, bila dah sakit baru nak cari ubat. Nak2 bila doc bagitahu " sakit awak ni xde ubat untuk sembuh, tapi ubat untuk bertahan adala " . Time ni ape respon korang? tepuk dada tanya iman masing2. Memang benar bukan doc yang sembuhkan kita, tapi ALLAH Maha Kuasa. Tapi sedikit sebanyak akan terpengaruh jugak dgn kata2 doc tu. Kita manusia, x lepas dari melakukan kesilapan.

Time ni la bila semua orang duk syorkan. " ok ce try ubat ni, dah ada testimoni dah berjaya sembuh dgn amal ubat ni ... bla.. bla.. bla... " . Time ni la jika ada orang suruh korang minum air itu dan ini.. even sebelum ni korang x mampu nak minum, tapi nak sembuh punya pasal korang minum. Benar kata orang dulu2.. andai racun dapat menyembuhkan sesuatu penyakit, pasti ada yang sanggup minum. Tapi x la racun, aku saja buat contoh k. 

ok stop dulu cakap pasal sakit aku ni sebab apa yang berlaku pasti ada hikmah kan. Sebab nanti aku nak cerita banyak lagi yang perlu aku ceritain dong. apepun doakan aku yep. tq

ni nak share ape yang aku baca kat fb sbb ade member aku yang share..

#jangan lupa minum air masak banyak2 dalam sehari. Sekurang2nya 2Liter @ lebih sehari.
Jangan sayang untuk minum air masak banyak2 tau.





BAHAYA!!
PANADOL OH PANADOL....

Jangan ambil PANADOL Actifast atau Soluble jika anda rasa deman
atau sakit kepala. Pengambilan panadol tersebut boleh memudaratkan
kesihatan anda untuk pada masa akan datang.


“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana
pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya.
Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya,
apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup
mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan
mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.
Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia
merosakkan organ hati . 

Menurut doktor tersebut, Panadol akan
tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun .
Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu
banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu
berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an
tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap
bulan.

Alternative Treatment ( Tips )
Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-
seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .
Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol
atau 2 botol minuman isotonik (Misal 100 plus kah) campurkan dengan air minuman pada
kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air
minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia
berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang
mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari
kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda
mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda.
Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.
Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat.
Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat.
Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui
proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak
mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti
mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap
kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat
lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi
dadah yang kuat seperti morfin?
Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat
yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.



## so sekarang sape2 yang nak ambik panadol tu fikir2 kan lah. Tepuk dada tanya iman. Bukan bermakna kita makan sekarang effectnya dapat terus. Tapi effect akan nampak 2,3 tahun lagi mungkin. 

## yang pasti perasaan orang sakit x sama.. emo je memanjang.. macam aku le tewww.. Hahaha.. cermin diri hiasi peribadi. 

teringat time awal2 aku sakit dulu. banyak kali gak la aku bagi tau mak aku..

aku : mak rasa nak nanges je.. aku pon terus nanges

mak : bakpe plok nak nanges? 

ayah : ambik kain lap air mata

#terharu.. sobs..sobs..sobs

#time ni banyak kali aku bermain dengan emosi aku sendiri.. memerlukan kekuatan dalam diri sebenarnya.

#dalam masa setahun ni air mata dah sebati dengan diri aku, mungkin kesal atas apa yang terjadi dan menginsafi dosa2 yang lalu. Terasa dekat sangat dengan Tuhan sbb kita hanya bergantung kepadaNYA. 

#malu gak dengan member2 yang datang umah. sebab bila diorang datang rasa nak menangis je. bukan rasa. dah nangis pon. nak2 bila time Adzie dan Afzan datang. Tengok pulak aku duk atas kerusi roda. Entah tetibe boleh mengalir air mata ni. Sedih ada dan malu pon ada.. waaaaaaaaa..  tq u ollssssss sbb sudi ziarah diri ini. Jasa kalian hanya Tuhan saja yang mampu membalasnya.. k senyummm...:)



Monday, March 11, 2013

Yeayyy !!! akhirnyaaa


Yeayyy!!!

Tetibe yeayy!!! hahaha
Baru 2 hari lepas aku kata nak sangat novel Andai Itu Takdirnya dijadikan drama..

Tup2 tengah duk godek2 fb.. maka terjumpalah satu fanpages ni duk tulis Drama andai itu takdirnya.. gambar plak novel tuh.. waaaa.. maka dengan excitednya aku pon click link.. n baca..

Maka teruja la aku dibuatnya.. hehe.. x sabar.. x sabar nak tgk.. sekarang ni dalam proses pembikinan lagi. Dikhabarkan hero Fizo Omar dan heroin EL .. ala yg berlakon drama Setia Hujung Nyawa tu.. hehe.. si Nelydia Senrose.. watak jahat plak aku x pasti sape..

jum kita bace ape blogger ni tulis kt blog dia tentang drama andai itu takdirnya . Aku suka godek2 blog dia sebab boleh tau cerita2 yang best main kat tv.. so up to date skit.. haha.. ni blog dia. http://admya.blogspot.com/ .

akhirnya diorang dengar ape yang aku nak kan.. perasantan!!! HAHAHA..

daaaa.. diiiii.. duuuuu ~


teringat time baca buku ni time year 1 at hostel UMT.. siap lap air mata lg uollssss!!!


::: asal rajin nawww update belog niii??? confiussss!

senyum x perlu kata ape2 yep...


Saturday, March 9, 2013

Mencari mood...

Assalamualaikum...

Dah masuk bulan Mac kita kan.. ni pun nak pertengahan Mac.. terasa baru semalam bulan Januari..YA ALLAH terlalu cepat masa berlalu.. hari ke hari macam sekejap sangat.. selepas hari, minggu, bulan dan tahun.. setahun ke setahun alahaiii cepatnya.. inilah tanda-tanda nak kiamat kan.. masa berlalu dengan cepat.. 


Insyaallah jika tiada aral melintang , bulan 6 ni kakak nak kawen.. lepas raya plak adik aku plak naik pelamin.. akaknya bila lagi?? langkah bendul la jawabnya..Insyaallah kalo ada jodoh ada la.. hehe.. buat ayat sedapkan hati..Insyaallah buat kenduri 2 orang sekaligus.. kata orang2 tua.. dapat save budget skit kalo buat 2 orang terus.. harap dapat berjalan dengan lancar.. Insyaallah masih lagi dalam perancangan.. :)


Sebenarnya aku masih mencari mood untuk menceritakan sebelum dan selepas apa yang berlaku setahun yang lepas.. insyaallah akan aku ceritakan juga.. tapi masanya belum sesuai untuk meluahkan segalanya.. ditambah pula dgn line berukband aku yang ntah pape.. rasa nak tanam je hidup2.. HAHAHA.. terasa juga nak pakai wifi.. tapi xpela.. akan dipasang juga 1 hari nanti tapi x tau bila... 


Hidup aku x seindah novel !!!!.. dari dulu trademark aku.. Jadi beringat2 selalu.. Memang best baca novel kan (bg penggemar novel la)..sekarang ni musim novel dijadikan drama.. dah jadi trend agaknya..hehe..kadang bila dah baca yang best2 ni  terasa macam kita plak beracting dalam novel tuh.. fuhhh. Kalo novel Adam dan Hawa.. dalam drama plak Aaron Aziz jadi adam mukhriz..aku plak Ain Hawani.. wakakakaka... feelling sensorang memg best kan.. Novel Sehangat Asmara plak aku jadi Kay.. Adi putra jadi Nal.. waaahhhh.. bahagia hidup.. dahla Adi putra dan Aaron ni hensem giler tahap cipan.. bertuah isteri2 beliau.. Semoga jodoh mereka berkekalan hingga ke syurga.



Dulu demam Adam Hawa







Sekarang Sehangat Asmara








Tetiba melalut plak bercerita sal novel2 ni.. kan kalo cerita x cukup 1 minggu.. Hahaha.. K la.. banyak lagi keje yang perlu diberesin.. Daaaa


#Kita hanya mampu merancang , Tuhan yang menentukan